Technische diensten

APK

APK tarief

Alle AutoSN dealers zijn erkende APK-stations en voeren een APK aan uw auto snel en deskundig uit tegen een fair APK tarief. U kunt terecht voor alleen een APK, of in combinatie met een beurt, aan u de keus. U zoekt via de dealerkaart naar de dichtstbijzijnde AutoSN dealer bij u in de buurt en maakt een afspraak, zo simpel is het.

 

APK tarief gratis?

Indien onze dealer de APK in combinatie met een grote beurt mag uitvoeren, is de APK geheel gratis! En bent u vaste klant, dan wordt in overleg, de APK gratis uitgevoerd tijdens regulier onderhoud.

APK keur regime:

Voertuigen van na 1 januari 2005

  • een benzineauto hoeft pas voor de eerste keer gekeurd te worden na 4 jaar, daarna twee keer om de 2 jaar en vervolgens ( dus na 8 jaar) elk opvolgend jaar;
  • een dieselauto heeft de eerste APK na 3 jaar, daarna  elk jaar.

Voertuigen van voor 1 januari 2005

  • de APK keuringplicht geldt pas na 3 jaar, en daarna  elk jaar
  • is uw auto ouder dan 30 jaar, dan geldt een 2 jaarlijkse APK;
  • voor auto’s die geregistreerd zijn voor 1 januari 1960 geldt geen keuringsplicht meer.

Eerder keuren?

U kunt uw auto tot 2 maanden vóór de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren.  De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met 1 of 2 jaar verlengd.  Laat u uw auto eerder dan 2 maanden vóór de APK-vervaldatum keuren, dan krijgt de auto een nieuwe – vroegere – APK-vervaldatum.

 

In detail (info van RDW – aug 2017)

​Voertuigsoort Datum eerste​ toelating Brandstofsoort​ Wanneer keuren? ​

Personenauto’s (met een ledig gewicht tot en met 3.500 kg) en lichte bedrijfsauto’s (met een maximaal toegestane massa tot en met 3.500 kg)​ ​ ​

Driewielige motorvoertuigen boven de 400 kg en met een ledig gewicht tot en met 3.500 kg. ​ ​

​Na 1 januari 2005​ Benzine, alcohol en/of elektromotor Eerste APK na 4 jaar (voor vervaldatum APK), daarna twee keer na 2 jaar (voor vervaldatum APK), daarna elk jaar​ (voor vervaldatum APK)
Na 1 januari 2005​ Diesel, gas of anders (evt.in combinatie met elektrisch)​ ​Eerste APK na 3 jaar (voor de vervaldatum APK), daarna elk jaar​ (voor vervaldatum APK)
Vóór 1 januari 2005, voertuig niet ouder dan 30 jaar Alle soorten ​ ​Eerste APK na 3 jaar (voor vervaldatum APK), daarna elk jaar (voor vervaldatum APK)
Voertuig 30 jaar of ouder Alle soorten ​ ​Eens per 2 jaar (voor vervaldatum APK)
Vóór 1 januari 1960 Alle soorten ​ ​Geen APK-plicht
​Zware voertuigen (boven de 3.500 kg)  ​ Na 1 januari 1960​ Alle soorten ​ Elk jaar APK​ (voor de vervaldatum)
Vóór 1 januari 1960 Alle soorten ​ Geen APK-plicht ​
Bijzondere voertuigen (taxi, ambulance, bus, vervoer gevaarlijke stoffen) Alle toelatingsdata Alle soorten ​ Elk jaar

 

Laatste nieuws

08 januari 2019

Waardering AutoSN

De BOVAG heeft een zogenaamd ROSA onderzoek laten uitvoeren onder de universele formules om de tevredenheid v d deelnemers te meten.

Lees meer
02 maart 2018
nieuws-mrt18

AutoSN groeit als kool!

AutoSN groeit hard. Afgelopen jaar zijn er 20 leden bijgekomen en ook voor 2018 wordt een sterke groei van het netwerk verwacht.

Lees meer
15 januari 2018

Sterk in elk merk

Alle AutoSN dealers zijn sterk in alle merken! Met alle onderhoudsgegevens en onderdelen van ...inderdaad ... elk merk

Lees meer

Waarom AutoSN?

De AutoSN dealers zijn bedrijven met een dorps karakter in de goede zin van het woord. De klant moet zich er thuis willen voelen en ook graag weer terugkomen. In combinatie met onze aantrekkelijke uurtarieven kunt u aanzienlijk op kosten besparen, zonder in te leveren op kwaliteit! Door centrale afspraken te maken met leasebedrijven en fleetowners zijn we ook voor zakelijke klanten een aantrekkelijk alternatief.

  • De beste persoonlijke service
  • Veel vestigingen in Nederland
  • Scherpe prijzen
Lees meer

Zoek uw dealer

Vind uw dealer